Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
A történetem azzal kezdődne, hogy van egy 2017. ápriisában született vizsla/ golden retriever kan kutyánk. Aki kötelező oltasok közül 3 hónaposan a veszettség elleni oltasat is megkapta az egyikajánlott oltasa mellett. A következő veszettseg elleni oltását februárban kellett volna megkapnia, de ezzel elcsúsztunk, így 2018. július 3.-án kapta meg. Ez a kutyus zárt udvaron van, külvárosban lakunk.l, gyerekek közt nőtt fel, de 2018.07.26-án megkapta a nagyobbik gyermekem bal oldali kiyujját. Nem tudom pontosan mi történt. úgy tudom a szomszéd gyerek ( akit szintén ismer a kutya) piszkálta a fülét, ő elkezdett morogni, majd a fiam megfogta aztAán őt kapta meg. Nagyon mevíjedtünk, nem volt még erre példa. Az ujjacska vérzett melyebb karcolás van rajta foga által, aznap sürgősségin ellátták. Természetesen a kutyát meg kell figyeljük 14 napig. Azóta eszik, iszik. igazából az oltás és a harapás között 23 nap telt el, de nagyon féltem a gyermekem. Lehet-e baj? Ha a kutyával lesz időben kap-e oltást a gyerek. Vagy nem fedett- e le vmit a kapott oltás a kutyánál? Miért nem kap a gyerrk egyből oltást, ha a vírus biztos halált okoz? Kérem segítsen, mert nagyon megíjedtrm.

2018.08.03

Állatorvos

Én úgy gondolom, hogy ezzel az oltási előzménnyel nincs reális esélye annak, hogy a kutya veszett. A második oltás után is eltelt annyi idő, hogy már volt hatása és azelőtt sem volt oltatlan a kutya. Itt most a hangsúly azon van, hogy máskor ne forduljon elő az, hogy a kutya sérülést okoz. A veszettséggel kapcsolatban minden hatósági protokoll szerint zajlik, a kérdéseivel nyugodtan keresse fel a megfigyelést elrendelő állatorvost is. Ha a gyereket egy ismeretlen kutya harapta volna meg, akkor azonnal oltást kapna.

Vissza a kérdésekhez