Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Másfél hónapja vásároltunk egy fóka jegyű sziámi cicát! Már aznap amikor hazahoztuk a székletén friss vér volt látható. Elvittük az állatorvoshoz, megkapta a második oltást és féreghajtást javasolt. A féreghajtást két hét múlva megismételtük,de a véres széklet azóta is mindennapos jelenség. Az orvos most bélgyulladásra gyanakszik és Royal Canine Gastro intestinalt javasolt diétás tápként. A cica most 4 és fél hónapos, napi 40 gramm gastro intestinalt kap és sok sok vizet, 4 napja diétázik,de a véres széklet még mindig jelen van sajnos. A cica egyébként eszik-iszik,játszik, nyomásra a hasa nem érzékeny, a véres székleten kívűl egyéb tünete nincs. Abban kérném segítségét, hogy meddig várjuk a diéta hatását, illetve Ön szerint mi lenne a következő lépés a cica gyógyításában? mi okozhatja a véres székletet, ha nincs egyéb tünet?

2018.01.13

Állatorvos

Én egy bélsárvizsgálatot javasolnék. Jó általános állapot mellet a vér jelenléte általában paraziták jelenléte miatt van, vagy táplálékérzékenység okozza. Lehet olyan parazita a háttérben, amire más típusú készítményt kell adni, esetleg egymást követő napokon.

Vissza a kérdésekhez