Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Szeretett 6 hónapos yorkshire kislány gyermekünk (megbízható kennelből vásároltuk) váratlanul egyik pillanatról a másikra meghalt. Előtte volt 15 évig egy makk egészséges máltaink, ezért nagyon megrázott minket az újabb halál. Semmi baja nem volt, egész nap jó kedélyű volt, mint mindig. Majd egyszer csak feketét hányt és ment a hasa, elkezdett kicsit fulladni (előtte már párszor fulladt ugyanígy, az orvos meghallgatta a szívét, és mondta hogy nem kell vele foglalkozni, és kicsit fáradékonyabb volt mint a testvére, mert van egy másik is), rá 3 percre oldalra vágódott, kettőt rángott, és meghalt, kb fél perc alatt. Rejtély volt számunkra, mi lehetett a baj, mindaddig, amíg meg nem találtunk egy teljesen lerágott csillagszórót (a fém pálcarészről szinte teljesen lerágta és megette magát a csillagszóró részt) Utánaolvastam, hogy a csillagszóró nagy része nitrát, ami mérgező lehet. Pláne egy 2 kilós kiskutyának. Doktornő/Úr szerint lehetséges hogy ez okozta volna a halálát? És ha igen, nem kellett volna hogy jele legyen, legalább rosszullét vagy bágyadtság vagy valami? A hányás és rángás szinte 5 perc alatt zajlott le. Köszönöm előre is válaszát!

2018.01.15

Állatorvos

Sajnos erre a kérdésre csak egy kórbonctani vizsgálat adhatna pontos választ…Bennem felmerül, hogy a csillagszóró fém drótja átszúrta a gyomrot vagy belet és heveny hashártyagyulladás miatt pusztult el a kiskutya. Vannak heveny vírusfertőzések is, amelyek hirtelen sokkszerű halállal járnak, bár ez inkább oltatlan kölyök esetében merülhetne fel.

Vissza a kérdésekhez