Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Étvágytalan cicánál mivel lehetne javítani az étvágyán? Vérképe jó, ultrahangon nem találtak nála semmit. 13 éves. Fressnapf-ban vásároltam neki több fajta eledelt, drágábbakat is, máshol olcsóbbakat is, de csak megszagolja és nem kell neki egyik sem.Vitamint kap (DM Guard) Időnként eszik felvágottat, sült húst, főtt húst (csirke) ezeket elfogadja, de ezek sem érdeklik igazán. Csak egy keveset eszik belőle. Néha csak ezt is megszagolja és ez se kell neki. Sokat alszik, de naponta egy-egy órára azért elmegy “szomszédolni”
Attól tartok, hogy ez a 2 szelet felvágott egész napra vagy fél szelet sült hús egész napra nem kielégítő se mennyiségét tekintve, se tápértékét tekintve.
Pár napja hánytatta is magát. Fűszálat találtam a kevéske, tisztának látszó hányásban.

2018.03.31

Állatorvos

Próbáljon neki szőrgombócoldó pasztát adni. Léteznek olyan tápok, amelyeket kifejezetten 12 év feletti cicáknak fejlesztettek ki. Ilyen pl.: Select Gold Senior 12+, Royal Canin Feline Ageing 12+. Próbáljon nedves eledelt langyosan kínálni (vagy konzervet vagy beáztatott szárazát). Vannak gyógyszerek is, amelyek étvágyfokozó hatásúak. Beszéljen állatorvosával, hogy szükségesnek tartja-e ezek alkalmazását.

Vissza a kérdésekhez