Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A 8,5 éves yorkiemnak egy éve volt egy vékonybél gyulladása, melyet pár nap alatt kikezeltek, de nekem azóta “betegesnek” tűnik, nem olyan mint régen. Fél évig jártunk ellenőrzésekre ez idő alatt is magas maradt, sőt egyre nőtt az LDH (1157) és a CK (577) értéke – ez tavaly májusban volt -, de a doktor úr próbált megnyugtatni, hogy előfordulnak ilyen kiugró értékek akkor is ha a kutya rendben van.
A napokban újra elvittem orvoshoz (máshová), mert egy ideje újra bepisil, pedig szobatiszta volt, megritkult a szőre (az orránál feltűnően), lelassult, nem játszik, sokat alszik. Pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg és a véreredmény alapján Cushing kór gyanúja is felmerült. Az UH májnagyobbodást mutatott.
Kérem szíves szakvéleményét a véreredmény és a leírtak alapján.
Trc: 1140G/l,Neutrofil gr.: 78,7%, Eozinofil gr.: 0,2%, Limfocita: 13%, Monocita: 7,8%, ALP65(SIAP): 54%, T4: 8,4%, AST: 61U/I, ALT: 253U/I, GLU: 5,9%, AMYL: 390U/I, GGT: 37 U/I, GLDH: 26 U/I, TBA: 38,2umol/l, ALP: 1387U/I, LDH: 924U/I, CK: 405U/I, TBIL: 12,4umol/l a többi értéke a normális határértéken belül van.
Köszönettel: Molnár Éva

2018.01.12

Állatorvos

A Cushing kór igazolására további vizsgálatok szükségesek. Mindenképpen el kell kezdeni a pajzsmirigy alulműködés kezelését, ez már önmagában jelentős változást eredményez majd. Ha igazolódik a Cushing betegség, akkor arra is meg kell kapnia a megfelelő gyógyszeres kezelést. Emellett érdemes lehet a máj működését támogató táplálékkiegészítőt szednie (pl.: Glutamax, Hepatic Support).

Vissza a kérdésekhez