Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő ! Egy 6 hónapos kan staffordshire terrier
kutyus gazdája vagyok, akit ajándékba kaptunk a fiam barátjától. Kutyám hónalján és alhasán piros, viszkető foltok vannak. Már többféle tápot kipróbáltunk, néha javul a helyzet, néha pedig megint megjelennek rajta. Sajnos nincs pénzem (20-30 ezer ft) allergia vizsgálatra. A kérdésem az, hogy mitől lehetnek a kiütések és milyen tápot válasszak neki. Antiallergént? Válaszát várva, köszönettel. Kiss Éva

2013.09.28

Állatorvos
Igen, próbálja érzékeny kutyáknak való táppal etetni az állatot. Fontos, hogy legalább 6-8 hétig kizárólag ezt etesse, nasit sem kaphat. Ha javul a helyzet, akkor nagyon valószínű, hogy a táp is gondot okozott. Ha a hasaljon vannak az elváltozások, akkor én azt javaslom, hogy a kutya tiszta pamutból készült textílián feküdjön. Az elváltozásokat okozhatják fűfélék is amelyek a hasához érnek. Ha a foltok kerekek és kicsit hámlanak, akkor felmerül a gombás fertőzés gyanúja is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem