Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy már többen feltették ezt a kérdést, de nem volt időm még végignézni az oldalon elhangzottakat. Van egy három éves “kandúr” cicám. Mint kiderült, már kiskora óta fülatkája van. Próbálkoztunk már a Surolan fülcseppel, illetve Frontline cseppekkel. Csak átmeneti megoldásnak bizonyult eddig mindkettő. A cica fülét csak nagy erőfeszítések árán tudom tisztítani,mert alig bírjuk lefogni. ( Közel 7 kg a drágám ). Tudna esetleg valamilyen más, hatékonyabb szert javasolni, mert azt olvastam, hogy ettől az fülatkától komolyabb betegsége is kialakulhat. Válaszát előre is köszönöm!

2013.11.27

Állatorvos
Nagyon hatékony szer az Advocate és a Stronghold csepp. Ezek elpusztítják az atkákat. Ha régóta fennáll a probléma, akkor biztosan gyulladt a cica hallójárata, ezért kell fülcsepp is (pl.: Surolan, Aurizon, Dexoryl, Otomax stb.) Nagyon fontos a hallójárat tisztítása is addig, amíg nagy mennyiségű váladék van benne, mert lehet, hogy az atkák elpusztulnak, de a hallójárat gyulladás nem múlik el, hiszen a fülcsepp nem igazán hatékony, ha nagy mennyiségű váladék tetejére nyomjuk. Ha a fül nagyon piszkos és a cica nem hagyja a tisztítást, akkor megfontolandó, hogy bódításban takarítsa ki a fülét egy állatorvos. Ha az atkák bizonyítottan eltűntek (ezt egy otoszkópos vizsgálattal meg lehet mondani), és a fülcsepp használata ellenére továbbra is váladékos a fül, akkor mintát kell venni a hallójáratból és mikrobiológiai vizsgálatra kell küldeni azt. A vizsgálat után célzottan lehet kezelni a krónikus gyulladást.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem