EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő.Tápváltással kapcsolatban szeretnék kérdezni.Canine Caviar száraztápot kapja már több,mint egy éve a csivava kiskutyám,de mert jelenleg már nem kapható az országban,kénytelen vagyok váltani.Nagyon bevált és a meglévő problémáink,mint heti 1-3 alkalommal besavasodás és hányás,bőrviszketés szinte teljesen megszűntek.Találtam egy hasonló jellemzőkkel rendelkező száraztápot,azzal a különbséggel,hogy ez nem nyúrs hús száraztáp formájában,mint a Canine Caviar,hanem főtt hús.Szeretném megkérdezni,hogy hogyan váltsam neki? Hirtelen vagy fokozatosan hozzákeverve az újat a régihez? A régi tápja,mindig puha-fél puha,mert nem szeret rágni és az beáztatható,viszont az új nem.Ha összekeverem,különböző állagú lesz az étel:puha és száraz is.Ez jelenthet-e problémát? Illetve a hús is különböző:a régi bárány és gyöngyköles az új pedig bivaly vagy vadhúsos lesz.Mivel a többféle hústól is savazik,ha egyszerre eszi,ezért teljesen tanácstalan vagyok,hogy lenne ideális a váltás? Segítségét előre is köszönöm

2015.04.07

Állatorvos

A váltás mindenképpen fokozatosan történjen 5-7 nap alatt. A régi táphoz egyre növekvő mennyiségben keverje hozzá az újat. Ha a kutya nem szeret annyira rágni, akkor jobb, ha a táp nedvesebb, puhább. Érzékeny gyomrú kutyáknak sokszor segít, ha a táplálék inkább puhább és langyos. Ha olyan húst kap, amire nem érzékeny a kutya, akkor ha nincsen hirtelen váltás, akkor nem lesz probléma. Sajnos azt, hogy az új húst hogyan fogadja majd az állat szervezete csak úgy tudjuk majd meg, ha már kipróbálta, hogy okoz-e problémát vagy nem. Ha az új táp nem válik be, akkor szerencsére sok lehetősége van még például: Trovet tápok, Royal Canin Sensible, Eukanuba Sensitive Digestion, Hill’s i/d.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem