Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor/nő !
Vadászkutyánk van, rövidszőrű német vizsla. Sokat jár ki velünk vadászni, nádasokon, vizeken, pocsolyákon át. Legalább 2 hetente egyszer pattanás szerű dudor nő a bőrén, ami 2 nap múlva kisebesedik, aztán 4-5 nap múlva gyógyul. Mi ez, tudok-e tenni ellene, illetve bekenhetem-e valamivel? Vagy mutassam meg állatorvosnak? Válaszát előre is köszönöm.

2011.10.06

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy az elváltozás mindig ugyanott nő, vagy különböző bőrterületeken jelenik meg a probléma. Ha mindig máshol látható az elváltozás, akkor lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy a kutyát megszúrják az éles növényi részek és egy kis gyulladás alakul ki a helyén. Ha több pattanásszerű dudor is nő, akkor az lehet egy bizonyos típusú növénnyel szembeni túlérzékenység is. Vannak olyan paraziták is, amelyek a bőrön élősködnek. A kisebesedett területet nyugodtan fertőtlenítheti Betadine-oldattal. Szerintem mindenképpen nagyon jó lenne, ha az elváltozást megmutatná állatorvosnak, mert úgy biztos választ kaphatna. Sokszor különböző oktanú bőrbetegségek nagyon hasonló tüneteket okoznak .
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem