Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
12 és fél éves bullterrieremnél hirtelen állapotleromlást tapasztaltunk, lefogyott, egyik napról a másikra nem eszi meg az egész kajáját, sétáknál önállóan úgy dönt, hogy visszafordul, érdektelen lett. Mindez összefüggésbe hozható-e azzal, hogy most született meg a kisbabánk, így most a kutyák kissé háttérbe kerültek? Orvos látta, semmit nem talált, vérképe negatív.
Kutyáknál létezik olyan, hogy szenilitás? Gyógyszerrel kezelhető?
Köszönöm válaszát.

2011.10.04

Állatorvos
A kutyák esetében valóban sokat számíthat egy kisbaba érkezése, először sok esetben féltékenyek lehetnek. Igyekezzenek a baba jelenlétét a kutya számára is pozitív dolgokkal összekötni (pl.: közös séták, jutalomfalatok), így a kutya is befogadja majd az új családtagot. Sajnos vizsgálat nélkül én nem tudok véleményt formálni a kutya egészségi állapotáról. Az jó jel, hogy a vérvizsgálat eredménye negatív, de ha továbbra sincs javulás, akkor feltétlenül vigye újra orvoshoz. A kutya nem fiatal, a fogyás, fáradékonyság nem jó jel. Az emberi szenilitáshoz hasonló tüneteket kutyák is mutathatnak, erre vannak gyógyszerek (pl.: Karsivan tabletta), amelyek enyhíthetnek a tüneteken.
Vissza a kérdésekhez