Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!
Az a probléma hogy:perzsa cicánk van és korpa szerű valami van rajta inkább a feje tetején amit vakar és pici sebes lett,vakarózik és nagyon mosakszik,szőre nem hullik,füle tiszta és nem is vakarja vagy rázza.Féregírtva rendszeresen van és oltva is.Fürdetve hetente másfél hetente fürdettem eddig,lehet ez a baj hogy túlzásba vittem?Hogyan segíthetnék rajta?Válaszát köszönöm

2013.10.24

Állatorvos
Igen, lehet, hogy a túl gyakori fürdetés okozza a problémát. Azt javaslom, hogy fürdesse meg még egyszer az állatot jó minőségű hidratáló samponnal (pl.:Dermilen), majd innentől kezdve csak akkor fürdesse, ha piszkos (havonta lehetőleg egy alkalomnál ne gyakrabban). Ha fürdeti a cicát, azt mindig hidratáló samponnal tegye. Kezdjen el egy bőrtápláló kúrát (pl.: Dermoscent spot on). Ha a tünetek még 2 hét múlva is fennállnak, vagy súlyosbodnak, akkor mindenképpen vigye orvoshoz az állatot, mert akkor feltétlenül vizsgálatra van szükség.
Vissza a kérdésekhez