Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Egy 3 éves akita szuka gazdája vagyok. Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy a kutyám jobb pofáján egy dió nagyságú területen teljesen elhullott a szőr és a bőr váladékozik, ennek következtében a környező szőr összeragad. A kutya a mancsa segítségével próbálja nyalogatni és vakarni a területet, látszólag kellemetlen neki. Sajnos a kutyus nem tűri el sem az állatorvos, sem más idegen közelségét, a családon kívül más nem is érhet hozzá, de a sebet nekünk sem engedte közelebbről szemügyre venni, így nem tudtuk kivizsgáltatni. A kutya a házban él, az udvaron és az utcán kizárólag pórázon és a jelenlétünkben tartózkodik, így nem valószínű, hogy valamilyen külső sérülés okozta. Mi lehet ez? Kérem segítsen!

2017.07.01

Állatorvos

A leírás alapján a kutyának bőrgyulladása van, de ez csak feltételezés így a távolból. Lehet az oka például rovarcsípés vagy allergia. Jó lenne kezelni a területet…Az állatorvosok többsége tud kezelni problémás állatot is, akár bódításban. Ha bódítják a kutyát, akkor kaphat gyulladáscsökkentőt, antibiotikumot. Ki lehetne tisztítani a bűzmirigyét és kaphatna parazitaellenes cseppeket. Hosszútávon pedig rendezni kellene a dominanciaviszonyokat egy jó kutyaiskola és/vagy viselkedésterápia során. Nem szerencsés, ha a kutya a falkavezér és ő dönti el, hogy hozzányúlhatnak-e.

Vissza a kérdésekhez