Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
8 hónapos ivartalanított kandúr cicám rendszeresen kapom azon, hogy szemetet eszik. Fel-alá járkálva a lakásban minden földön lévő apróságot a szájába vesz; egyfolytában a kuka körül somfordál, gyakran belemászva abba, és nem csak az ételes vagy macskaeledeles tasakokat, de még a koszos papírzsebkendőket is kiszedi és szétrágja – és ezt bár játékból is élvezi – de nem ritka hogy le is nyel belőle darabokat, mint ahogy a cigarettafiltereket is nagy előszeretettel lopja el bárhova is dugom előle, amit ha nem veszek időben észre szintén a pocakjában kötnek ki. Megfelelő mennyiségű és minőségű táppal van etetve, vitaminos pasztát és jutalomfalatokat is rendszeresen kap, így úgy gondolom mindene megvan, amire egy cica csak vágyhat. Értetlenül állok a dolog előtt (a másik, 7 éves cicámnál még sosem tapasztaltam ilyet), mégis miért csinálhatja ezt, és hogyan tudnám leszoktatni róla?
Válaszát előre is köszönöm!

2015.03.18

Állatorvos

Sajnos ez egy rossz szokás, a cicának biztosan nagyon izgalmas a “kukavadászat”. Első és legfontosabb, hogy olyan szemeteseket szerezzen be, amit a cica nem tud kipakolni, hiszen például a cigarettacsikkek veszélyesek is számára. Amikor rajtakapja a kukázáson a cicát, akkor határozottan szóljon rá, esetleg spriccelje le egy virágpermetezővel (azt nagyon utálják). Ha a cica már a tiltásra abbahagyja a nem kívánt cselekedetet, akkor jutalmazza finom falatokkal. Adjon a macskának mindig valami izgalmas felfedeznivalót, érdekességet, amivel lekötheti magát (pl.: macskamentával átitatott játékok, intelligencia játékok, papírgurigák, labdák). Mindig váltogassa a játékokat, hogy újdonságként hassanak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem