Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Lakásban tartott 6-7 (talált) éves ivartalanított lánycica nem igazán iszik, bejár a zuhyantácába/ahol sok vizet nem talál/ és két helyen van víz kitéve, de a majdnem 3 év alatt két alkalommal láttam inni. Ha minden nap kap alutálcás eledelt – az biztosítja a szükséges folyadék mennyiséget ? Mindig van kitéve száraz eledel – Purina One Sterilized vagy az Indoor. Alutálcást kap reggel és este, sosem eszi meg egyszerre az ételt, hanem többször jár ki – esti evést megszíkítva játszással. Nem hízékony, sokat mozog. Ha kis vizet teszek az alutálcáshoz, akkor nem eszi meg.
Van valamilyen módja, hogy vízivásra szoktassam ? Inkább csak pici adagot tegyek ki reggel-este – azonban akkor kéri (hanggal és minden eszközzel) a többi adagokat a nap folyamán. Gondolom így szoktatták az előző helyén, meg lehet ezt változtatni ?
Köszönöm szépen!

2015.12.04

Állatorvos

Vannak cicák, amelyek szeretnek folyóvízből inni, próbálja meg. A száraz eledelt etetheti nedvesítve, hátha megeszi úgy is. Megpróbálhatja húsleves levét kihígítani, vagy natúr joghurthoz vizet önteni és úgy felkínálni a cicának. A macskák közül sokan nagyon keveset isznak, ami valóban nem jó, főleg akkor, ha csak száraz eledelt esznek. Ha sehogy sem hajlandó többet inni, akkor növelje a konzervek mennyiségét az étrendjében, mert azok víztartalma sokkal nagyobb.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem