Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő/doktor úr !
Lassan 1 éve van nálam a nyuszim, állandóan prüszköl,köhög, váladékozik az orra. Két állatorvost is megjártunk antibiotikum kúra, immunrendszer erősítőszert kap, lázcsillapítók stb.
De minden csak egy kis ideig segített neki, a sok hurcolástól megvadult.
Nagyon tanácstalan vagyok, hogy mivel tudnék neki segíteni vagy sosem fog meggyógyulni ? Állítólag így még a szúnyog ellenit sem kaphatja meg amibe nagyon veszélyes lenne.
Tudna nekem segíteni ? Van esély, hogy meggyógyul ? Vagy ez lehet örökletes ? ( Tenyésztőtől van nem kis pénzért ezért is vagyok magamra is mérges )

2016.04.02

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Meglátásom szerint érdemes lenne egy tenyésztést csináltatni a légutaiból, esetleg endoszkópos vizsgálattal megnézetni, hogy nincs e valami idegentest, esetleg anatómiai deformitás ami állandóan fenntartja  fertőzést. Az Állatorvosi Egyetem Egzotikus osztályán biztosan készséggel segítenek önnek mindenben és szakmailag is el tudják látni a nyuszi speciális igényeit.

A másik ötletem, hogy esetleg allergiás. Javasolnám, hogy az almot illetve a szalmát is cserélje le, hátha segít, illetve vizsgálja meg alaposan a helyét, nincs e huzat, vagy speciális anyag, ami az állatot irritálhatja.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv

 

Vissza a kérdésekhez