Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Van egy 4 és fél hónapos beagle keverék kiskutyám, akivel kapcsolatban több problémám is van.
Az első és fő gond a szobatisztaság. Lakásban tartjuk, 3 hónapos koráig nem mertem kivinni, mert nem volt meg az összes oltásra és ahol lakunk, ott nagyon sok kutya és macska jár az utcán, féltem, hogy elkap valamit. Most 1,5 hónapja lehordom sétálni ( gyesen vagyok, így a nap minden szakában leviszem), de nem akar az utcán piszkítani. Direkt visszatartja hazáig és a lakásban végzi a dolgát. Ha néha az utcán pisil ( ez csak több órás séta esetén fordul elő), nagyon megdícsérem, megjutalmazom. A benti pisiért leszidom. Ennek ellenére nem érti, hogy kint kellene WC-zni. Tud adni valami tanácsot?
A másik nagy gond a viselkedése. Volt már korábban is kutyám, de egyiknél sem tapasztaltam ilyen magatartást. Az utcán ugrál az emberekre, a lakásban is össze-vissza futkos, ugrál, harap , mindegy mennyit visszük le, ha több órát sétál akkor is. Nem lehet enni a közelében, mert idegen emberek kezéből is ki akarja lopni az ennivalót, az asztal körüli őrült módon ugrál, mint aki önkívületben van. Már nagyon sok mindent próbáltam, de nem tudom megnevelni. Kislányom szó szerint retteg tőle, annyira ugrál és harap. Mikor oltásra vittem az állatorvoshoz, ő is ,,kiakadt” a kutya viselkedésén. Tudna javasolni valamit?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
B.

2016.06.09

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Mindkét problémát egy kutyakiképző tudna hatékonyan kezelni és megoldani. Leírása szerint a szobatisztaságra szoktatást jól csinálja véleményem szerint(benti pisiért, kakiért szidás – esetleg azonnal levinni és ha lent folytatja nagy jutalom., kintiért nagy dicséret stb), a kutya viselkedésére nem tudok mit mondani, minden kutya más, de ez nem tűnik nagyon extrémnek, a 4 hónapos kölykök ilyenek. Azt javasolnám, hogy minél előbb vegyék fel a kapcsolatot egy kiképzővel, és járjanak el vele kutyaiskolába.

Sok sikert!

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem