Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy megfertőzhetem-e a cicámat herpesz vírussal. Úgy tudom ez a vírus (már ha ugyanarról a fajtáról van szó) a macskáknál komoly problémákat okozhat. Nekem az ajkaimon valamint az orromban szokott megjelenni, de természetesen ilyenkor nincs puszi és közös falat. Viszont mi a helyzet, ha váratlanul a számhoz dörgöli a pofiját, beleiszik a poharamba, amikor nem figyelek, esetleg véletlenül rátüsszentek a bundájára, amit ő gyorsan letakarít, stb.? Ismereteim szerint a betegség emberről emberre közvetlen érintkezéssel, testnedvekkel terjed. Ugyanez a helyzet ember és állat viszonylatában is? Elkaphatja tőlem, s ha igen milyen tünetekkel járhat, lehet annyira veszélyes, hogy állatorvoshoz kell fordulni? Egyesek szerint ilyen esetben jobb „egy kis távolságot tartani” (pl. etetéskor kesztyűhasználat, szájmaszk). Van reális alapja ezeknek az óvintézkedéseknek, vagy inkább a megelőzés más formája javasolt?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: H. Mária

2014.09.24

Állatorvos

Az ajakherpeszt okozó emberi vírus nem betegíti meg a macskát, a macskáé pedig nem okoz betegséget az emberekben.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem