Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint hogyan érdemes két felnőtt ivartalanított, bent tartott kandúrt etetni. Jelenleg Purina One sterilized és urinary care száraz eledelt kapnak, összekeverve egy kis indoor verzióval, és kétnaponta kapnak Friskies alutasakos eledelt is (egy tasakon osztoznak). A kérdésem az lenne, hogy mi a helyes etetési mód – legyen egész nap kint a száraz eledel, vagy naponta 1x-2x adjak olyan pici mennyiséget, amit megesznek rögtön? Adjak nekik alutasakos eledelt gyakrabban, vagy felesleges, mert a szárazból megkapják a megfelelő tápanyagot? (tiszta vizük van kinn mindig) Sajnos az egyik cica hajlamos az elhízásra, így mindenképpen szeretnék egy olyan megoldást találni, amitől nem hízik tovább. Annyi ellentmondásos véleményt olvasni az interneten, hogy mindenképpen szerettem volna kikérni egy szakértő véleményét. Köszönöm a válaszát előre is.

2014.01.04

Állatorvos
Én inkább annak a híve vagyok, hogy ne legyen egész nap a macskák előtt a táplálék. A ragadozók nem esznek egész nap, mint a növényevők. Az alutasakos nyalánkságnak jó, de az Ön által leírt tápok tartalmaznak mindent, amire a cicáknak szükségük van. Ha a macskák megeszik a száraztápot úgy is, hogy előtte benedvesíti, akkor azzal még többet tesz a húgyúti problémák megelőzéséért. Ha naponta 2 alkalommal eteti a cicákat, akkor figyelheti, hogy mennyit esznek, így az elhízásra hajlamos cica adagját is pontosan be tudja állítani. Fontos tudni, hogy az elhízás az egyik hajlamosító tényező a húgyúti problémák kialakulásában.
Vissza a kérdésekhez