Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Azt szeretném megtudni, hogy a tüzelő szuka kutyát lehet-e ivartalanítani és, hogy van-e olyan időszak, ami a legmegfelelőbb egy szuka kutya ivartalanítására.
Válaszát előre is köszönöm!

2013.02.06

Állatorvos
Tüzelő szukát nem célszerű ivartalanítani ha nem muszáj, mert vérzékenyebbek a szövetek, rosszabb a sebgyógyulás. Az ivartalanítás optimális időtartama az amikor a szuka ivarszervei nyugalmi állapotban vannak. A tüzelés (vége) után célszerű várni két hónapot (ez az álvemhesség időszaka ami tejtermeléssel is járhat), utána lehet elvégezni a műtétet a következő 2 hónapban. Másként: A nyugalmi fázis a tüzelés befejezése után 2.-4. hónapig tart egy átlagos ciklusú szukánál (aki évente 2x tüzel).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem