Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Tíz éves shar-pei kutyánknak nagy körteszerű hasa van.Először elhízásra gondoltunk,de más testrészen ennek nincs jele.Az utóbbi időben felfigyeltünk arra,hogy sokszor sok vizet iszik,alkalmanként 2-3 dl is.Nehezen ,elég lassan jön fel a lépcsőn,a levegőt sűrün veszi,de nem fullad.Volt vérvizsgálata ami májértékben is mutat eltérést.(AST 79U/l,ALT 118U/l .GLU1,4 mmol/l).A fvs 13.9G6l,vvs.9,4T/l,Hb 220gr/l,HT:62,1%.Ezek az érékek is egy kicsit magasabbak.Ön milyen problémára gondol?Lehetséges-e ,hogy a hasban ödémásodás van és ,hogy vízhajtó szedése nem okozna-e megterhelést az idős kutya szívére?Köszönöm válaszát előre is.

2013.01.27

Állatorvos
Szükség lenne egy kardiológai vizsgálatra és egy hasi ultrahangra. A hasi ultrahang választ adhatna arra a kérdésre, hogy mi van a hasában. Ha folyadék van a hasüregben abból adott esetben mintát is lehet venni. Hasvízkórt több dolog is okozhat (pl.: szívbetegség, hasűri daganat, májbetegség). Ha van diagnózis utána lehet elkezdeni a gyógyszeres kezelést. A vízhajtó gyógyszerek fontos részét képezik a kardiológiai megbetegedések terápiájának, de nem önmagukban, hanem más gyógyszerekkel együtt.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem