Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Féléves kutyuskám fájdította a bal hátsó lábát elvittük állatorvoshoz kapott gyulladáscsökkentőt /canidryl/ Most már jobban érzi magát,de engem aggaszt a diszplázia Mik a tünetei és milyen korba jelentkezhet? Hogy lehet kivédeni .Sajnos a lakásba 10 fokos lépcső vezet amit napjába többször meg kell tenni.
Válaszát előre is köszönöm:Holperné

2013.11.02

Állatorvos
A diszplázia egy öröklődő betegség, amelynek tünetei már fiatal korban is jelentkezhetnek. A tüneteket a fájdalom okozza: sántaság, séta vagy játék közben gyakori lefekvés, látszólagos lustaság, az érintett ízület érzékenysége. A betegség röntgen felvétellel diagnosztizálható. A csípő végleges állapota kb. 1,5 éves korra alakul ki, ezért a szűrővizsgálatokat ebben a korban szokták elvégezni. Ha az állatnak tünetei vannak, akkor már most tájékozódó vizsgálatokat végezni. Létezik egy olyan speciális technika, amellyel már korábban nagy biztonsággal diagnosztizálható a csípőizületi diszplázia (Penn-Hipp módszer), de ezt a típusú vizsgálatot még nem sok rendelőben végzik. A betegséget sajnos nem lehet kivédeni, csak késleltetni lehet az ízületek kopását, ezáltal a tünetek kialakulását. Fontos az életkorának megfelelő prémium táp, a rendszeres porctápláló kúrák, az elhízás elkerülése és a rendszeres kíméletes testmozgás a megfelelő izomzat kialakulásáért. Ha a tünetek jelentkeznek, akkor hasznos az úsztatás a fizioterápia, esetleg az akupunktúra és a kúraszerű fájdalomcsillapítás.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem