Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!Kertben tartott cicámnál azt vettem észre kb 1-2 hete elkezdett ritkulni a szőre,a hátsó lábainál és és a nyaka alatt is látszik valamennyire.A kérdésem az lenne hogy ez valamilyen betegség,vagy esetleg allergia a bolhanyakörvre /azóta levettem róla/?

2014.04.12

Állatorvos

Valóban okozhat ilyen tüneteket az allergia is. A nyakörvekre kialakuló túlérzékenységi reakciót általában az jellemzi, hogy azon a területen ahol a készítmény érintkezik az állattal, kihullik a szőr és sebes lesz a bőr. Érdemes az állatot a nyakörv eltávolítása után megfürdetni, hogy az allergizáló anyagokat lehetőség szerint legalaposabban eltávolítsuk. Ha a nyakörv eltávolítása után megáll a szőrhullás és a szőr újra növekszik a megritkult területeken, akkor a probléma hátterében valóban ez állt. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, akkor forduljon állatorvoshoz, mert másra is kialakulhatott túlérzékenységi reakció.

Vissza a kérdésekhez