Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!Olyan problémám lenne,hogy van egy 5 éves ivartalanított Angol Cocker Spánielem,szuka.Az utóbbi 2-3 hétben észre vettem,hogy néha maga alá pisil.Fekvő helyzetben.Ez kb 4x fordult elő ennyi idő alatt.Úgy voltam vele,hogy ha többször elő fordul,akkor el viszem dokihoz.De akkor utána nem volt semmi.Ma megint ez volt.Szándékozom el vinni,de előbb meg kérdezem itt.Lehet,hogy az ivartalanítás következménye?Majd 4 éve volt a műtétje.Van másik 2 szukám is,náluk nem vettem még észre ilyet.Válaszát köszönöm! Tisztelettel: T.Renáta

2014.03.10

Állatorvos

Mindenképpen vigyen az orvoshoz friss (aznapi, nem hűtőben tárolt) vizeletmintát. Érdemes vérvizsgálatot is végezni. Ha vizsgálatok nem mutatnak ki betegséget, akkor valóban nagyon valószínű, hogy a gondot az ivartalanítással összefüggő hormonhiányos állapot idézi elő (a leírása alapján ez a legvalószínűbb). Az inkontinencia közvetlenül ivartalanítás után is kialakulhat, de az is lehet, hogy évekkel később jelentkezik. Ez az állapot alacsony dózisú hormonpótlással jól kezelhető.

Vissza a kérdésekhez