Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Szeptember 25-én született a cicámnak három kölyke (házimacska), a cicák nagyon szépen fejlődnek, a szemük is időben kinyílt. 2-3 napja azonban a kis kandúrnak az egyik szeme csukva van, naponta 2-3 alkalommal kamillázom, akkor jobb egy kicsit, meg tudom tisztítani, ki is nyitja, de a következő kamillázásra ismét be van “tapadva”. Szeretném megkérdezni, hogy mivel érdemes kezelni a szemét (hallottam, hogy a Tetran szemkenőcs jó – ajánlható ez tényleg?) Válaszát előre is köszönöm!

2013.10.27

Állatorvos
Valóban lehet Tetran szemkenőcsöt is használni cicáknál, de egyes állatok érzékenyek lehetnek rá, ilyen fiatal állatnál enyhe kötőhártya gyulladásra nem ez lenne az első választás. Ha súlyos egyoldali gennyes kötőhártya gyulladás áll fenn, akkor valóban célszerű Tetrannal kezdeni, de itt most azt hiszem nem erről lehet szó. Az emberi szemcseppek és kenőcsök közül sok használható még, például: Ciloxan és Tobrex szemcsepp és szemkenőcs, Garasone szemcsepp,Tobradex szemcsepp és szemkenőcs. Azt javaslom, hogy amennyiben lehetősége van rá, mutassa meg állatorvosnak a kölyköt, mert felmerülhet a szaruhártya sérülés is, mivel csak egy kiscicát érint a probléma és neki is csak az egyik szemét (akár belekarmolhatott véletlenül egy másik cica). Ha sérült a szaruhártya, akkor nagyon gyakran kell csepegtetni (2-3 óránként) szteroidot nem tartalmazó szemcseppel (pl.: Ciloxan vagy Tobrex) és a szaruhártya regenerálódását segítő készítményt is kell alkalmazni (pl.: Corneregél).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem