Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Úr! Japán táncoló egerem nyakán kb. 1 hete egy vizenyős duzzanat nőtt ki, ami mostanra nagyobb lett. Mit lehet vele kezdeni? Az egér ettől függetlenül ugyan úgy viselkedik, mint előtte és az étvágya sem csökkent. Mi lehet ez? Köszönöm válaszát, tisztelettel.

2011.10.06

Állatorvos
A duzzanat lehet, hogy egy szúrás vagy egyéb apró sérülés miatt kialakult tályog. Ha valóban erről van szó, akkor a duzzanatot érdemes meleg kamillás vattával borogatni, naponta többször, amennyiben az állat hagyja. Ha az elváltozás tályog, akkor ettől általában megnyílik és a benne lévő gennyes váladék ki tud ürülni. Ilyenkor az üreget ki kell fertőtleníteni (higított Betadine-oldat), hasznos, ha az állatka kap antibiotikumot is. Szerintem mindenképpen mutassa meg az egeret egy rágcsálókkal is foglalkozó állatorvosnak. Ha tályogról van szó, akkor is jó, ha szakszerűen ellátják, ha pedig más áll az elváltozás hátterében, akkor a vizsgáló állatorvos megfelelő kezelésben részesítheti.
Vissza a kérdésekhez