Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr! Van egy 11 hetes Szibériai Huskym. Kertes házban lakom, ezért kinti kutya. Minden nap lefárasztom, tanítgatom és van sok játéka. A napokban vettük észre, hogy a ház sarkait elkezdte bontani annyira, hogy már a hungarocel is kilátszik. Tudna nekem valami módszert javasolni, amivel ez a szokása megszüntethető? Válaszát előre is köszönöm!

2013.07.16

Állatorvos
Még nagyon fiatal kölyökről van szó. Valóban nagyon fontos a sok tanítás és mozgatás, ez a dolog egyik kulcsa. Ez ellen a rombolás ellen két dolgot tehet. Egyik, hogy amikor nincs jelen, akkor nem engedi a kutyát a sarkok közelébe. Másik dolog, hogy amikor ráér megfigyelni a kölyköt, akkor engedje szabadon és amikor a nem kívánt viselkedésbe kezd, akkor azonnal, határozottan tiltsa. Nem szabad megverni a kölyköt. Nagyon határozottan oda kell menni, tiltani és a nyakbőrénél fogva arrébb tenni. Lehetőleg többször rajta kellene kapni ezen a viselkedésen. Az utólagos büntetés nem ér semmit, ha ezt teszi, akkor egyet ér el, hogy a kutya félni fog Öntől.
Vissza a kérdésekhez