Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő/úr!

9 éves szálkás szőrű tacskólányunkhoz beszökött az udvarra egy kan kutya kb. 2 hete. Kölyköket nem szeretnénk. Kés alá sem szeretnénk addig vetni, amíg nem biztos, hogy vemhes. Ezzel kapcsolatban várom javaslatát.

Tisztelettel: egy aggódó gazdi

2014.01.23

Állatorvos
Ha a kutya tüzelt és pont a termékeny periódusban volt, akkor lehet, hogy vemhes. Ha tudják, hogy mikor találkozott a kannal (vélhető párzás ideje), akkor attól a naptól számított 28. napon ultrahanggal már biztosan diagnosztizálható a vemhesség. A legkorábbi időpont a 21. nap, de biztosabb a vizsgálat egy kicsit később. Ha vemhes a kutya, akkor sem kell feltétlenül műteni, mert van olyan injekció amivel vetélést lehet kiváltani (utána szigorúan ultrahangos ellenőrzésekkel).
Szerintem mindenképpen fontolják meg az ivartalanítást, ha nem akarnak kölyköket, mert számos későbbi problémát előzhetnek meg ezzel. Egy egészséges kutya hamar felépül a műtét után.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem