Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr!

Még nincs 2 éves a kutyám, ivartalanított “menhelyi keverék”. Nagyon kicsi volt még amikor hozzánk került, talán 6 hetes lehetett.
A gondom az, hogy rendkívül heves természetű, és túlságosan alacsony az ingerküszöbe. Pl. még mindig ugrál mindenkire, ha valaki elmegy a kapu előtt a lakásból vágja ki magát és teljes erőből ugat. Nagyon durván játszik emberrel és állattal egyaránt. Túl reagál szidást és dicséretet is. A folyamatos képzés ellenére sem lehet vele sehol sem megjelenni (pl. teraszos étterem), és a napi séták sem problémamentesek, mert katasztrofálisan viselkedik.
Rendszeresen fárasztom szellemileg-fizikailag, folyamatosan járunk kutyaiskolába, de kezdem feladni a dolgot.
A kutyatrénerrel együtt arra jutottunk, hogy (ahogy divatos mostanában kifejezni) gyenge idegrendszerű.
Létezik valamilyen gyógynövényekből álló vagy homeopátiás készítmény, nyugtató hatású, ami segíthet nekünk?

2014.02.20

Állatorvos
Azt javaslom, hogy keressen fel egy viselkedésterápiával foglalkozó szakembert (pl.: dr. Sátori Ágnes). Kutyáknál is lehetséges a viselkedést gyógyszeresen szabályozni a terápia kezdeti szakaszában. A viselkedésterápia előtt szükség lehet olyan belgyógyászati betegségek kizárására, amelyek ilyen irányba befolyásolhatják az állat magatartását (pl.: pajzsmirigy túlműködés). Egyeztessen ezekről a kérdésekről a szakemberrel.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem