Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr
Talán furcsa lesz a kérdésem, de remélem tud segíteni. Arra lennék kiváncsi van-e olyan a kutyáknál hogy “normális” mennyiségű vakarózás? Néhány napja van nállunk egy kiskutya, tenyésztőtől vettük, most 10 hetes. Oltások, féreghajtás, bolha elleni csepp frontline combó rendben vannak. Nem mondanám hogy sokat vakarózik egy nap talán 5-10 alkalommalolyankor sem intenzíva vakarózás. A tenyésztő szerint ez teljesen normális engem mégis zavar. Talán azért mert az előző kutyánk beteg volt, és emiatt a betegség miatt nagyon sokat vakarta magát. Még azt is szeretném megtudni hogy amikor új helyre kerűl a kicsi az megviseli a szervezetét ezt tudom, emiatt lehet hasmenése is. Ez a hasmenés meddig nevezhető normálisnak? Ma van negyedik napja nállunk, tegnap este már normális volt a széklete, de ma reggel ismét nagyon lágy volt. Kedéje, étvágya jó, ezzel nincs semmi gond, mégis zavarnak ezek a dolgok.
Válaszát köszönöm Andrea

2014.02.26

Állatorvos
Van normális vakarózás. Az emberek is többször vakaróznak, úgy, hogy nem is feltétlenül tudatosul. A normális vakarózást én nem számokkal jellemezném (naponta hányszor), hanem inkább azzal, hogy meddig tart és hogy megszűnik-e a viszketés utána. A kóros vakarózást az jellemzi, hogy az állatnak láthatóan kellemetlen a közérzete, zavarja valami, minden cselekedetét megszakítja és hosszasan kaparja magát. A bőr ilyenkor többnyire kipirult, sokszor sebes is.
Ha a kiskutya új helyre kerül és tápváltás történik, akkor szinte mindig van egy kis hasmenés.Érdemes néhány napig a korábbi tápot adni a kölyöknek, majd fokozatosan kell áttérni arra az ételre, amelyet Önök hosszabb távon szeretnének adni a kölyöknek. Ha kapott konzervet, akkor azt érdemes elhagyni és csak száraztápot egyen. Fontos a féreghajtás is, mert a parazitás fertőzöttség is okozhat hasmenést. Adhatnak a kölyöknek probiotikumot. Ha a hasmenés nem rendeződik 2--3 nap alatt, akkor orvoshoz kell menni, mert lehet, hogy antibiotikumra van szükség.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem