Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr
Van egy boxerem akinél mindkét mellső lábán könyök dysplasiát diagnostizáltak. Az orvos műtétet ajánlot, ami meg is történt. A műtét jól sikerűlt, mindkét könyökből több lepatant, letört porcdarabb lett eltávolítva. A doktorúr szerint aki műtötte, a beavatkozás nagyon jól sikerültt, teljesen tiszta ép felületek maradtak. Ellátott minket tanácsokkal, kapott gyógyszereket, elmondta hogy soha nem lehet erőss terhelésnek kitenni, de a regenerálódás után engedjük hohy annyit futkározzon amennyi neki jólesik. A problémám viszont pont ebből adódik, imád rohanni. Ha sétálni megyünk erdős területen, folyamatosan fut a többiekkel, sőt lefutja öket, mindenkí őt kergeti. Ilyenkor nagyon elfárad, akár séta közben is lefekszik pihenni. Néha amikor ottgon vagyunk, és feláll, leffekszik halk pattanás szerű kangokat hallok a könyökéből. Felmerűlt bennem hogy esetleg nem-e ujjúlt ki a betegség. A kezelő orvosa szerint ez lehetetlen, de én aggódok. Önnek mi a véleménye, tényleg nem fordúlhat elő hogy ismét kiujjúlt a dysplasia? Esetleg csináljunk egy ismétlő röntgent? A műtét ez év januárban volt.
Válaszát köszönöm Andrea

2013.09.29

Állatorvos
Egy műtött könyök soha nem lesz olyan, mint egy egészséges. Az izületi felszínek egy problémás esetben még egy nagyon jól kivitelezett műtét esetén sem illeszkednek olyan tökéletesen, mint egy normál izület, emiatt lehetnek az apró pattanások. Ugyanakkor nem műtött kutyák és emberek izületei is kattannak néha, ez nem jelez nagy problémát. A dysplasia olyan értelemben nem újulhat ki, hogy hasonló műtét váljon szükségessé, mint amit már elvégeztek. A műtött izületek ugyanakkor hajlamosabbak a kopásra. Ha időben elvégezték a dysplasia műtétet, akkor ez a kopás annál kisebb mértékű és annál kevésbé tér el attól a kopástól, ami az idő múlásának sajnos természetes velejárója. Hagyja, hogy a kutya teljes életet éljen, hallgasson arra az orvosra, aki a műtétet elvégezte, hiszen Nála jobban senki sincsen tisztában a tényleges helyzettel. Beszélje meg a kezelő orvosával, hogy mikor látja indokoltnak egy ellenőrző röntgen vizsgálat elvégzését.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem