Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor!
Szeretnék egy kutyust beszerezni. 8. emeleten lakom, tehát kis méretüre gondolnék (igaz a nagyobbakat kedvelem , belgajuhászaim voltak eddig) Tetszik a Boston terrier, Sheltie, Német spicc. Kérdésem, hogy melyiket ajánlja (esetleg mást?) amelyik jól el van lakásban? Jól el van egyedül is, ha dolgozom? (Jelenleg nem,most csak kb 3 órát vagyok távol naponta) Mi a helyzet a túltenyésztéssel (nem szeretném ha beteges lenne!
Köszönöm válaszát! Katigu

2012.05.10

Állatorvos
Az, hogy ki milyen kutyafajtát választ, az egy nagyon személyes dolog. A felsorolt fajták közül bármelyik tartható lakásban, de nekik is nagyon fontos a rendszeres mozgás, és sokat egyedül lenni egyik fajta sem szeret. Mindhárom fajta elég temperamentumos. A spiccek és sheltiek elég ugatósak is sokszor. Minden fajtára igaz, hogy lehet túltenyésztett, ezért mielőtt választ érdemes alaposan körülnézni, esetleg fórumokon érdeklődni, hogy valóban lelkiismeretes tenyésztőt találjon, ne pedig szaporítót. Érdemes esetleg több helyre ellátogatni, megnézni a szukákat. A lelkiismeretes tenyésztőkre jellemző, hogy sok esetben nincs is minden évben alom náluk és a szukákat nem fedeztetik túl korán (csak kb. 2 éves koruk körül). Az ilyen tenyészetekben általában láthatja a kiöregedett szukákat is, akik boldog nyugdíjas éveiket töltik. Az ilyen tenyészetekben drágábbak a kutyák, de a későbbiekben ez megtérül, ha sikerül egy egészséges, nem genetikailag terhelt kutyát választania. Kistestű kutyáknál érdemes megkérdezni, hogy előfordul-e a tenyészetben térdkalács ficam.
Megfontolhatja azt is, hogy keverék kutyát vesz magához.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem