EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktorúr!
2 hete örökbefogadtam egy kiskutyát. Jack russel keverék lehet, 8-9 hónap körüli. Sajnos bűzös a szája, eléggé. A fogtisztító csontot, rágókát nem használja(szerintem soha nem is látott még ilyet..). Hogyan tudnám ezt még most, időben kezelni?
A második kérdésem pedig, hogy van pár játéka de még egyiket sem használta. Nagyon félős, remeg is, de már kezd beilleszkedni. hogy tudnám játékra bírni?
köszönettel: Snicky kutyus gazdija

2012.03.08

Állatorvos
Ilyen fiatal korban a szájszagot általában még nem a fogkövek okozzák. Jellegzetesen bűzös, acetonos lehelete lehet a férges kutyáknak. Feltétlenül végezzen több alkalommal féreghajtást. Természetesen nagyon hasznos, ha már ilyen fiatal korban rászoktatja a kutyát a fogmosásra. Léteznek speciálisan kutyák számára gyártott fogkrémek. Ha hetente több alkalommal sikerül megmosni az állat fogát, az nagyon sokat segít a fogkövesség megelőzésében. Léteznek enzim tartalmú rágószalagok, amelyek amellett, hogy jó elfoglaltságot nyújtanak a kutyának, hatékonyak a szájhigiénia megőrzésében is.
Az örökbefogadott kutyáknak sokszor rossz tapasztalatai vannak az emberekkel. Két hét még nagyon rövid, legyen türelmes, ne erőltessen semmit. Hagyja, hogy a kutya a maga tempójában oldódjon. Néhány héten belül biztosan szívesen játszik majd, de ehhez arra van szüksége, hogy megtanuljon bízni Önben. Várja meg, amíg a kutya közeledik Önhöz. A későbbiekben nagyon sokat segíthet még egy jó kutyaiskola, ahol szocializálódhat. Azok a kutyák, akikkel nem foglalkoztak kicsi kölyök korukban gyakran nem tudnak játszani, mert nem tanulták. Sok esetben az veszi rá őket a játékra, ha látják más kutyák önfeledt játékát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem