Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt DoktorÚr/Nő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 6 éves vizsla kutyám kullancsirtását nem tudom megoldani. Kutyám ugyanis valószínűleg allergiás a kullancsirtó nyakörvre. Kiltix nyakörvet használtam, de a felhelyezéstől számított 3-4 nap múlva kutyám egész nap hányt, valamint a mellkasát elborították a kiütések, és elkezdett hullani a szőre. Mikor levettem a nyakörvet, a tünetek elmúltak. Kísérleti jelleggel még egyszer feltettem a nyakörvet, hasonló tapasztalatokat kaptam. Mivel sokszor túrázunk a kutyával, szeretném megkérdezni, hogyan tudom megoldani a kullancs irtást (esetleg alternatiív eszközökkel B6, B12???)
Válaszát előre is köszönöm!

2012.06.02

Állatorvos
Próbáljon meg más hatóanyag tartalmú készítményt alkalmazni. Nagyon sokféle kullancsirtó van a piacon, de összetevőiket tekintve sokszor hasonlóak. Egy állatpatikában könnyen összehasonlíthatja az egyes készítmények összetevőit. A B-vitaminok önmagukban nem elegendőek. Fontos, hogy minden séta után alaposan nézze át a kutyát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem