Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor!
Van egy kislány mopszunk 6 éves ivartalanított,régen Royal Canin sterilized tápot kapott,de akkor pont készlet hiány volt és vettünk neki eukanuba mopszos tápot és sajnos hasmenése lett tőle, és gázos is volt.Váltottunk tápot bárányos Hillsre, sajnos attól is hígabb volt a széklete, elvittük székletvizsgálatra és ott kiderült, hogy egyáltalán nincs bélflórája a kutyusnak.Mintha antibiotikumos kezelést kapott volna.Javallatra kapott probiotikumot,kicsit jobb lett,de még mindig nem szilárd a széklete.Ezért visszatértünk a royal canin sensible tápra,ami amúgy is tartalmaz probiotikumot, kb.1,5 hete.Azóta még hígabb a széklete, viszont nem gázos.Mi lehet a kutya baja?A kedve jó, a szőre szép, látható baja nincs.Lehetséges hogy valami összetevőre allergiás?Mi a teendő?Tanácstalanok vagyunk ezek után.Veszek még neki Gastrofermet, de ha az sem használ?
Várom Válaszát!
Elérhetőségem: balla.viki@gmail.com

Köszönettel:

Balla Viktória

2014.05.23

Állatorvos

Igen, előfordulhat, hogy a kutya érzékeny egyes tápok bizonyos összetevőire. Szerintem próbálkozzanak most állatorvosi gyógytáppal (pl.: Hill’s i/d), mellette adjanak probiotikumot.  Ha megszűnik a probléma, akkor az összetevők egyikére volt érzékeny a kutya. Ha továbbra is híg a kutya széklete, akkor szükség lenne egy újabb bélsárvizsgálatra (parazitológia és emésztőképesség) és hasznos lehet egy vérvizsgálat is (különös tekintettel a hasnyálmirigy funkciókra). Érdemes lehet elmenni egy gasztroenterológiai szakrendelésre (pl.: Dr. Pápa Kinga). Léteznek olyan bélproblémák is, amelyek speciális kezelést igényelnek és sok esetben csak bélbiopsziával lehet pontosan diagnosztizálni őket.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem