EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.!
11 éves német juhászomnak perianális kétoldali fistulája van, Önök hogyan kezelik? Mitől alakul ki? Elmúlik? A dokim nem adott szteroidot, kellene? Köszönöm! Feledi

2017.07.13

Állatorvos

Fontos kizárni azokat a betegségeket, amelyek hasonlóan néznek ki, de oktanuk eltérő. A perianalis fistula oktana nem ismert de autoimmun betegségnek tűnik. Ez egy makacs, nehezen gyógyuló betegség, de az alapos kitartó kezelés általában segít. A kezelés több gyógyszer kombinációjából áll és sajnos nem olcsó: az immunrendszer működését csökkentő tabletta, gyulladáscsökkentő (szteroid), helyi kezelés, szükség esetén antibiotikum és gombaellenes szer, hypoallergén táp etetése. Segíthet még a lézer terápia is. Ha ez a kezelés nem segít, akkor műtéti megoldások is léteznek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem