Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.!
13 éves macskám 1 hónapja nem lát, mindkét pupilla teljesen tág, fényre picit húzódik a doki szerint. A szemen nincs gyulladás, más tünet sincs. Eszik, éber, csak mindennek nekimegy.
Mi okozhatja, mi a kezelése? Hályog lenne? Szemcsepp elég?
Köszönettel!

2015.11.12

Állatorvos

Ilyen hirtelen vakságot sok esetben a magas vérnyomás okoz, vagyis a probléma lehet, hogy nem elsődlegesen szemészeti. Sajnos lehetséges, hogy a cica nem nyeri már vissza a látását. Szükség van a macska szívének vizsgálatára és egy belgyógyászati kivizsgálás is fontos lenne (szervfunkciók ellenőrzése). Cicáknál is van lehetőség vérnyomásmérésre. Ha a probléma valóban a magas vérnyomással van összefüggésben, esetleg a háttérben beszűkült veseműködéssel, akkor vérnyomáscsökkentők alkalmazásával és a  vesebetegség megfelelő diétájával, karbantartásával a cica állapota javítható lehet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem