Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr! 5 hónapos német juhász 3 hónapja sokat rázza a fülét. A doki többször megnézte otoszkóppal, de belül mindkettő gyönyörű! Szerinte majd kinövi, de még mindig sokat rázza. A bűzmirigye csúnya volt, ez 2-szer ki lett nyomva, de nem javult a fülrázás. Ez lehet valami fajtajelleg akkor? Vagy mi okozza a fej és fülrázást? Más tünet semmi nincs, élénk, eszik! A dokim nem érti mi lehet. Köszönettel: Hőgyes

2017.06.11

Állatorvos

A fülrázás hátterében általában az áll, hogy valami irritálja a kutyát. Ez lehet allergia, idegen test vagy szőrszálak a fülekben, vagy rovarok, amelyek rászállnak vagy megcsípik a fülkagylót. Sajnos látatlanban nehéz erre a kérdésre válaszolni, főleg úgy, hogy az orvos nem lát semmit…Ha ép a dobhártya, akkor érdemes lehet fülmosó folyadékkal átöblíteni a hallójáratot több alkalommal. Ha rovarokra gyanakszunk, akkor hasznos lehet, ha például Advantix vagy Exspot cseppet úgy helyezünk az állatra, hogy a fülekre is teszünk belőle egy keveset.

Vissza a kérdésekhez