Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr, a 8 éves, középméretű kutyám nagyon agresszív, tegnap már a második állatorvos sem tudta bechippezni, oltani, kapott Sedalin pasztát is, meg altató injekciót, nagy nehezen, be lett kötve a szája, de így is harapott, majdnem nekiment a dokinak, nem akartuk tovább vadítani. A környéken egy állatorvos sem mer a közelébe menni, a férjemet is megharapta már a kutya, meg én sem tudom megfogni, már simogatásra is morog. Próbáltunk pokrócot rádobni, de abból is kitör!! Mi a teendő, mert így meg megbüntetnek? A dokim szerint legfőbb az emberi épség, nem oltja be. Már így is sok altatót elpocsékolt rá, és fél már tőle. Már én is félek. Köszönöm válaszát, hogy hogyan oltsuk be?

2017.05.27

Állatorvos

Kedves Gazdi! A kutyus viselkedése felettébb aggasztó. Ez azonban nem az Ő hibája, a körülmények következtében lett ilyen. Javaslom mindenképpen vegye igénybe kutyakiképző segítségét, aki házhoz megy és legalább néhány alkalom erejéig az otthonában tudnak foglalkozni a kutyussal. Sajnos, chip nélkül valóban van esély a bűntetésre de érvényes veszettség elleni oltás nélkül a kutyus nagyobb veszélyben van.   Nem ajánlom sem a lefogást, sem a pokróc dobálást, ez mind agressziót vált ki önmagában is. Sedalin oral gel-t tudom ajánlani, kapjon 1ml-t belőle. 15 perc múlva hat, az állatorvoshoz így menjenek vele. Ott majd kap még altatót. Megfontolandó a puskás altatás is. Hosszú távon azonban mindenképpen foglalkozni kell a kutyussal.

Vissza a kérdésekhez