EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt DR.!

Egy 6 hónapos Boxer kutyusom van. 2 hónappal ezelőtt furán elkezdett nyeldesni, krákogni, aminek a vége az elfogyasztott étel “felköhögése”. Voltunk több orvosnál, kontraszt anyagos röntgen felvétel is készült. Először azt mondták nyelőcső tágulata van, aztán, hogy mégsem. folyamatosan gyulladt a torka. Gyógyszeres kezelésre jobb lesz, aztán kezdődik újra. Most egy felsőlégúti endoszkópos vizsgálatra várunk. Most kaptuk meg a vérvétel eredményén és szeretnék plusz véleményt kérni Öntől. Előre is köszönöm! Egy aggodó boxer gazdi.

AUTOMATA VÉRKÉP SIEMENS ADVIA 120
Vörösvérsejtszám 6,30 T/L 5,50 – 8,50
Hemoglobin 136 g/L 120 – 180
Hematokrit 40,0 % 38.0 – 57.0
MCV (átl. vvs térf) 64 fL 61 – 80
MCH (átl. vvs Hb-tartalom) 21,5 pg 20.0 – 26.0
MCHC (átl. vvs Hb koncentráció) 339 g/L 300 – 360
Átlagos mért. vvs Hb konc. 339,00 300-360
Mért vvs Hb tartalom 21,50
Vvs méret szórás + 14,8 12.0 – 13.2
Hb koncentráció eloszlási szélesség 19,40
Vvs Hb szórás 3,26
Hyperchrom vvs % 0 %
Hypochrom vvs % 1 %
Microcytaer vvs % 2 %
Macrocytaer vvs% 0 %
Anisocytosis +
Thrombocyta – 146 G/L 150 – 450
Átlagos vérlemezke térfogat + 16,3 fL 8.5 – 14.5
Mean Platelet Component 242 g/L
Thrombokrit 0,24 %
Thrombocyta térfogat szórás 70
Makrothrombocyta ++
Fehérvérsejtszám 10,9 G/L 6.0 – 15.0
Neutrophil abs. (Advia 120) 5,9 G/L 4.3 – 9.0
Lymphocyta abs. (Advia 120) 3,80 G/L 0.50 – 4.50
Monocyta abs. (Advia 120) 0,60 G/L 0.25 – 1.00
Eosinophil abs. (Advia 120) 0,50 G/L 0.10 – 1.20
Basophil abs. (Advia 120) 0,00 G/L 0.01 – 0.08
Large Unstained Cells abs. (Advia120) 0,10 G/L 0.03 – 0.58
RETICULOCYTA PARAMÉTEREK SIEMENS ADVIA 120
Abszolút retikulocitaszám + 62,5 G/L <60 G/L
Retikulocyta % 1,0 %
Reticulocyta MCV 81,80 fL 81.00 – 97.00
Reticulocyta cellularis Hb 23,40 pg
Retikulocyta Hb koncentráció + 289,00 262.00 – 281.0
Reticulocyta RDW 16,80
Alacsony festodésu reticulocyták 363,0 68.0 – 647.0
Alacsony festodésu reticulocyta % 71,2 65.0 – 91.0
Közepes festodésu reticulocyták 101,00 6.40 – 260.0
Közepes festodésu reticulocyta % 19,80
Magas festodéso reticulocyták 46
Magas festodésu reticulocyta % 9 4.30 – 10.00
MCV delta 18,26
CHDW delta 0,15
HDW delta 16,80
RDW delta 3,00
QUALITATÍV VÉRKÉP
Szegment 75 %
Band (Stab) 0,00 %
Lymphocyta 19,0 %
Monocyta 2 %
Eosinophil 4,00 %
Basophil 0,00 %
ABSZOLÚT FEHÉRVÉRSEJTSZÁMOK
Szegment abs. 8,18 2.5 – 12.5
Band/Stab abs. 0,00 G/L 0 – 0.4
Lymphocyta abs. 2,07 G/L 0.5 – 4.8
Monocyta abs. 0,22 G/L 0 – 0.8
Eosinophil abs. 0,44 G/L 0 – 0.8
Basophil abs. 0,00 G/L 0 – 0.2
VÉRKENET MORFOLÓGIA
Polychromasia elvétve
Anisocytosis 0
Vérlemezke aggregatio .
A vérkenet vizsgálata alapján a vérlemezke szám normálisnak tunik.
Babesia (kenet) negatív negatív
Microfilaria negatív negatív
KLINIKAI KÉMIA – ENZIMEK/SZUBSZTRÁTOK
Összfehérje – 53 g/L 55 – 75
Albumin 29,3 g/L 25.0 – 41.0
Globulin 23,7 g/L 20.0 – 45.0
A/G arány 1,24 0.60 – 1.50
ALT (GPT) 35 U/L 5 – 60
AST (GOT) 28 U/L 10 – 50
Alkalikus foszfatáz + 477 U/L – 280
GGT 4 U/L – 9
Összbilirubin 2,7 umol/L 0.1 – 5.1
Alfa amiláz 901 U/L 100 – 1200
Lipáz (pancreas) 69 U/L 24 – 108
Koleszterin + 6,8 mmol/L 3.2 – 6.2
Glükóz (Szérum) + 5,7 mmol/L 2.8 – 4.9
Nem NaF-os csoböl mért érték. A szérumot több mint 30 perccel a vérvétel után
elkülönítve, a valós koncentráció magasabb lehet.
Karbamid 3,9 mmol/L 2.5 – 6.7
Kreatinin 67 umol/L 20 – 150
KLINIKAI KÉMIA – ELEKTROLITOK
Nátrium 148 mmol/L 135 – 155
Kálium 4,71 mmol/L 3.60 – 5.60
Na/K arány 31,42 28.80 – 40.00
Klorid 110 mmol/L 100 – 116
Kalcium 2,58 mmol/L 2.50 – 3.10
Foszfát ++ 2,3 mmol/L 0.8 – 1.6
KLINIKAI KÉMIA – SPECIÁLIS VIZSGÁLATOK
C-reaktív protein + 24,2 mg/L – 10.0
MINTA MIN
􀀀 Hemolizis NORMAL
Ikterusz NORMAL
Lipaemia NORMAL
________________________________________________________________________________

2017.11.01

Állatorvos

A vérkép nem mutat jelentős eltéréseket. A CRP szint jelzi, hogy valóban gyulladás van a szervezetében, olyan, ami a fehérvérsejtszámban nem okoz eltérést. A véreredményt mindig a klinikai képpel együtt kell értékelni. Én nem láttam a kutyát, így csak azt írhatom le, ami vizsgálat nélkül eszembe jutott…Felmerült bennem, hogy nem refluxos-e a kutya (gastrooesophagealis reflux). Ennek kiderítésére is a legjobb az endoszkópos vizsgálat, csak akkor a nyelőcsövet is meg kellene vizsgálni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem