EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.!

Elég hosszú ideje fáj a cicám füle,többször vakargatja, fejét rázza. Otodine fültisztító oldattal próbáltam tisztítani, hátha használ. Rövidebb időközönként mintha enyhültek volna tünetek.
Pár napja a szemei is begyulladtak,Alfasan kenőccsel kezeltem, a gyulladás megszűnt, de állandó a könnyezés.
A cica fülében nem látok fekete koszt, nem váladékozik, duzzanatot sem vettem észre rajta, illatra sem kellemetlen, mégis nagyon fáj neki, mivel ha csak a fülkagylójához érek hozzá, azonnal elhúzza a fejét, ha bele szeretnék nézni, morog.
Az orránál pici orvváladékozást fedeztem fel, de nem “szürcsög”,néha tüsszög, de ez nem gyakori.
Étvágya jó, de mostanság kicsit vesztett a súlyából. Sokat van az udvaron, de bent is szívesen tartózkodik.

Nem tudom mi baja lehet a cicának, mi okozhatja a tüneteket, hogyan kezelhető?

Tisztelettel:
Dominika

2016.04.17

Állatorvos

Kedves Dominika!

Mindenképpen állatorvosi vizsgálatra lenne szükség, mert egy speciális otoscóppal kellene mélyre a hallójáratba belenézni, és alaposan megvizsgálni a cicát. Lehet rühatka, gomba , baktérium, a fertőzés oka, ami makroszkóposan nem látszik. De lehet akár mélyen lent a hallójáratban polip is. Én azt tanácsolnám, hogy ne kezelje vaktában a cicát különböző szerekkel, mert nagy bajt is okozhat vele. (sok fülcsepp dobhártya károsodás esetén halláskárosodást okozhat pl.) Látatlanban ennél többet nem tudok mondani.

Üdvözlettel

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem