Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.! Érdeklődnék, hogy mi lehet ez az elváltozás? 4 éves nőstény puli mindkét szemén 2 hét alatt teljes szürkehályog alakult ki. A lencsét látom teljesen elszürkültnek, a szaruhártya, kötőhártya ép. A pupilla fényre reagál. Kicsit tompultabb lett azóta, talán mert nem lát, gondolom én. Más tünet nincs, láztalan, eszik. Lehet ilyen fiatalon cukorbetegség pl. ? Mivel kellene kezelni? Köszönettel: Dr. S. Márta

2016.10.11

Állatorvos

Kedves Mária!

A cataracta nagyon sok okból alakulhat ki. Az első és legismertebb a cukorbetegség, és igen, akár lehet 4 évesen is, de lehet genetikailag meghatározott a betegség stb. Egy belgyógyászati kivizsgálást mindenképpen érdemes lenne végezni az állatnál. (vér, vizelet, hasi uh). Kezelési lehetőség tudtommal egyedül a műtét, de előtte egy elektroretinogrammot érdemes végeztetni, hogy a retina ép-e. Bár a szemet gyulladásmentesnek látta, mégis egy szemnyomást mindenképpen érdemes lenn még mérni, és alaposan réslámpával megvizsgálni a szemcsarnokokat, mert mind az uveitis, mind a glaucoma okozhat szürkehályogot.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem