Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr! Ha a kutyából nagy adag galandféreg ürül, akkor Echinococcus szóba jöhet? (ez pár mm-es, és bejelentési kötelezettség alá tartozik). Drontal plus megöli egy kezeléssel az orsóféreg és galandféreg petéit is? Nem kell ismételni a peték miatt 2 hét múlva a 100 %-os hatásért? Illetve Cestal plus leírása engedi vemhesség alatt is adni, míg más ugyanilyen hatóanyagú csak a 3. harmadban engedi, a fenbendazol miatt, ezt sem értem. Köszönöm!

2018.04.30

Állatorvos

Az Echinococcus granulosus valóban apró, de apróból is lehet sok. Legjobb, ha megmutatja állatorvosnak, hiszen minden féregfajnak más a fejlődésmenete, ezért a védekezési stratégia is más lehet. Hasznos lenne egy parazitológiai vizsgálat. A Drontal nem hatékony a peték ellen. A galandférgek esetében a peték a gravid ízekben vannak, amelyek leválnak és a bélsárral ürülnek (tehát nem a peték, hanem a gravid ízek). A kutyák ezután a környezetből, szőrükről visszafertőződhetnek. A környezet parazitamentesítése nélkül nincs sikeres parazitamentesítés… Az orsóférgek fejlődésmenete más, mint a galandférgeké. Ezek a paraziták még a kutyák zsigereiben vándorolnak, mielőtt a bélcsatornába kerülnének, így mindenképpen szükséges második, harmadik kezelés, mindaddig, amíg a féreghajtás után féreg ürül. Minden készítmény gyártója azt írja a használati útmutatóba, amire a gyógyszer előállítása során tesztelték a készítményt és biztonságosnak bizonyult.

Vissza a kérdésekhez