Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.! Kb. 2,5 éves francia bulldog 3. vemhességénél egy hete 4 db myxödémás kiskutya született, melyek pár óra alatt elpusztultak a császármetszés után. Mi okozhatja ezt a kórképet, és meg lehet-e előzni? Talán örökölték a kiskutyák? Más apakutya kellene? Lehet a következő almoknál is? Jódhiány?
Köszönöm!

2016.06.18

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Köztudott , hogy ennél a fajtánál halmozottabban fordul elő a myxödéma, de hogy ez igazoltan öröklődik-e illetve, hogy mi okozza ezt nem tudom megmondani. Az biztos, hogy jódhiány is okozhatja, de tápos etetés esetén nem szokott előfordulni. Nem tudom , hol laknak, de Magyarországnak vannak kifejezetten jódhiányos területei. A szülész specialista kolléganőm sem tudta a választ egyértelműen, türelmét kérem, utána fogok nézni.

üdv

Kedves Gazdi!

Első körben a vizet kéne megvizsgáltatni jód szempontjából,illetve átgondolni , hogy mivel etette a vemhes szukát. A következő vizsgálatban a szukából kellene vért vetetni, hogy nincs e neki valami rejtett pajzsmirigy betegsége.

Remélem előrébb jutnak.ÜDV

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem