Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr Nő/Úr!
Kiskutyám 10 éves, szuka mindenevő, kinti kutyus. 2 hónapja hallottam először, hogy zuborog a hasa evés után, kevesebbet eszik mint addig és a száraz tápot volt, hogy ha evett egyik nap már másnap nem ette meg, illetve visszaöklendezett dolgokat. Füvet is sokszor eszegetett még a nyáron. 2 éve volt egy emlődaganat műtétje illetve ivartalanítás. Kb. másfél hete kezdte, hogy nem ette meg az ételt 2 nap. Majd elvittem orvoshoz aki bélgyulladásra gondolt. Kapott szurit. Két nap után boldogabb volt és evett is. Majd megint elkezdődött, hoy nem evett és ment a hasa. Bűzös, zöldes-barnás hasmenése volt, néha lepényszerű és szerintem hányt is, de mivel kint volt nem tudom pontosan csak a jelekből a füvön. Azóta kapott sok sok szurit, egy infúziót, volt hasi rtg, negatív eredménnyel, illetve egy vese, máj, hasnyámirigyre levett laborérték ami nem mutatott nagy bajt csak az általános vérvétel gyulladást. A kutya azóta nem eszik elvilel. Most bent lakik már a lakásban. Kedvtelen, lefogyott. Sétálni azért kijön, 2x volt széklete. Az orvos azt mondta, hogy több mindenre széles spektrumban adott injekciókat neki és féregtelenítő kezelést is kapott 3×2 tablettát. Az infúziótól jobban lett, jó kedve volt és még enni is akart, de nem tudjuk mi a baja és nem adtunk neki még nehogy nagy baj legyen belőle. Füvet most is eszi, és ha kisétál a kertbe ás. Tegnap és ma láttam, hogy öklendezik is és mivel kapott multivitamint port és vitaminos pasztát ilyen sárga színű volt, de nem híg hanem habos és nem sok. Azt mondták rejtélyes eset. Mikor elindult a betegsége akkor még egész jó fizikuma volt, és még a kedve is jobb volt. Már nagyon el vagy jutva és fogyva. Nagyon aggódom és jó lenne tudni mégis merre járjunk mert éhen hal a kiskutyám. 🙁 Merre lehetne keresgélni a bajt?

2018.02.02

Állatorvos

Szerintem egy hasi ultrahangra mindenképpen szükség lenne. Kizárt dolog, hogy lenyelt valamit (esetleg zsinórt?). Egy bélsárvizsgálat is hasznos lenne. Sajnos vizsgálatok nélkül nem lehet okosat mondani. Felmerül, hogy esetleg elvihetné a kutyát egy gasztroenterológiai szakrendelésre az összes eddigi kórlapjával, leletével együtt (pl.: Dr. Psáder Roland).

Vissza a kérdésekhez