Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Nő!

4 éves kutyusunk hét elején kezdett hányni. Első 2 napban az elfogyasztott ételt hányta ki, a 3. Napon pedig véres folyadékot. Ekkor elvittük orvoshoz aki az előzmények alapján (Már évek óta fennáll a kutyusnál az időszakos hányás, hasmenés, véres hasmenés. Szinte pici korától kezdve. Ezek minden alkalommal kezelve lettek.) szekletvizsgalatot javasolt és ultrahangot csinált. Semmilyen eltérést nem látott a felvételen kivéve, hogy a mája meg van nagyobbodva. Mikor kijöttünk az orvostól tömény alvadt vért és friss vert is ürített kevés széklettel. Most varjúk a szekletvizsgalat eredményét. Ami még talán fontos lehet hogy a kutyus állandóan vakarózik. Bolha nincs benne, folyamatosan cseppentve illetve gyógyszerezve van ellene.
Mi lehet a probléma? Mi okozhatja hogy 1-2 havonta beteg a kutyus?

2018.08.26

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy vigyék el a kutyát egy gasztroenterológiai szakrendelésre (pl.: Dr. Psáder Roland, Dr. Sterczer Ágnes). Diétázik a kutya? Köthető valamilyen étel fogyasztásához a jelenség? Bennem felmerül, hogy szükséges lenne egy belgyógyászati laborvizsgálat, esetleg endoszkópos vizsgálat. Felmerül bennem az Addison-kór is, de ez csak egy ötlet, hiszen vizsgálat nélkül nem lehet semmi biztosat állítani.

Vissza a kérdésekhez