EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Nő!
Allergiás labradornak használna-e a cetirizin, ill. levocetirizin tabletta és milyen dózisban? Az atarax 25 mg-os 2X2 dózisban nem hatott. Köszönöm!

2015.03.19

Állatorvos

Az antihisztaminok ritkán hatékonyak kutyáknál, mégis meg kell próbálni. Hatásuk egyedenként változó. Ha az egyik típusú antihisztamin nem hat, akkor az nem jelenti azt, hogy egy másik sem fog. Önmagukban az antihisztaminok csak enyhe allergia esetén lehetnek elegendőek. Egy szert két hétig érdemes próbálni, ha addig nem hat, akkor később se fog. Kutyáknál a következő antihisztaminokat használják általában (az Ataraxon kívül): klórfeniramin-Atussin (0,4 mg/ttkg/8 ó), diphenhydramine-Daedalon (2-4 mg/ttkg/8ó), dimetinden-Fenistil (1-4 mg/kutya/24 ó), ciproheptadin-Peritol(0,1 mg/ttkg/12ó), klórpiramin -Suprastin(0,5-1 mg/24 ó). Beszéljen állatorvosával a lehetőségekről.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem