Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Nő!
Csincsillát szereték venni! Szeretném tudni, hogy a szőrét vagy karmát kell-e vágni? A fogának kell-e fogkoptató? Van-e valami oltás amit be kell neki adni? Milyen időközönként kell takarítani az almát? Válaszát előre is köszönöm!

2014.04.15

Állatorvos

A csincsilla szőrét nem kell vágni, a karmokat csak akkor, ha túlnőttek. Biztosítani kell az állat számára a megfelelő fogkoptatási lehetőséget (nagyon jók a nem permetezett gyümölcsfaágak és akácágak is). Csincsilláknak nincsen védőoltás. A takarítás gyakorisága függ a férőhely méretétől, de a vizelettel és bélsárral szennyezett almot érdemes naponta- kétnaponta eltávolítani. Nagyobb takarítást hetente 1-2 alkalommal kell elvégezni. Fontos, hogy a vizet minden nap cserélni kell (ha szennyeződött, akkor többször is).  Az el nem fogyasztott romlékony táplálékot is naponta el kell távolítani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem