Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Van egy 3 éves berni pásztor kislány kutyám. A napokban nekiállt hullani a szőre. A háta hátsó részén és a farkánál, de nagyjából egy tenyér méretű helyen teljesen kopasz. Máshol nem látom, h hullana. A bőrén nem látok elváltozást, fehér és egyenletes. Lehetséges h valami olyan anyaggal érintkezett amit nem bír? Vagy hormonális probléma lehet? Előre is köszönöm!

2014.04.21

Állatorvos

Érdemes ellenőrizni a bűzmirigyek állapotát. Lehet, hogy irritáló anyaggal találkozott a kutya, de akkor valószínűleg lenne a bőrén elváltozás. Ha máshol nem jelenik meg szőrhiányos terület, és a kutyát láthatóan nem zavarja, akkor lehet várni 1-2 hétig, hogy megindul-e a szőrnövekedés, mert ha igen, akkor a kiváltó ok  még ha ismeretlen is maradt számunkra, megszűnt. Valóban hormonális problémák is okozhatnak szőrhiányt, ezek igazolása vérvétellel történhet. A faroktájékon jelentkező szőrhiány hátterében általában a pajzsmirigy alulműködése áll.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem