Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr Nő/Úr!
A kutyám, 2 éves spániel bolhás lett és egyszerűen nem tudjuk belőle kiírtani. Bolhaírtó samponnal lett fürdetve, Biospotix bolhanyakörve van, expot cseppel lelett kezelve. 2 kérdésem lenne! Az 1. az, hogy van-e olyan IGR-t tartalmazó készítmény, amit közvetlenül a kutyára kell rakni? Nem minden petét tudunk kiszedni, mert esetleg nem látható, észre vehető helyen van. A 2. az, hogy ha marad benne pete, de körülötte minden levan kezelve, akkor ugyan olyan hatásos, még ha nem is a kutyán van?

2013.05.16

Állatorvos
A bolhák petéi a környezetben vannak. Valószínűleg a környezetből fertőződik vissza az állat. Próbálkozhatnak az Insecticid környezeti bolhairtó sprayvel is. A nyakörvek közül hatásos lehet a Foresto vagy a Kiltix. A cseppek közül én azt javaslom, hogy tegyenek a kutyára a nyakörv mellé Advocate vagy Stronghold spot on-t, mert ezeknek van bolhalárvák ellen is hatásuk.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem