Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt dr. Nő!
Van egy két és fél éves oroszlán fejű, házinyúl keverék nyuszink. Az elmúlt egy hónapban észre vettük, hogy a végbél környékén össze gyűlik a széklet, csomóvá alakul. Láttuk rajta, hogy nagyon zavarja ez őt, így már kétszer csak zuhanyozással tudtuk megszabadítani ettől a kellemetlenségtől a nyuszit. Étvágya, hangulata jó, ugyan azt eszi mint eddig, folyadékot is fogyaszt. Egy hónapja költöztünk. Ez a tényező befolyásolhatja. Várom válaszát!
Tisztelettel: Nagy Zsuzsanna

2015.01.02

Állatorvos

Ha a bélsár összeáll és az állat bőrére tapad,az azt jelzi, hogy az nem megfelelő állagú. Próbáljanak probiotikumot adni a nyuszinak (pl.: Biolapis) és a tápláléka kizárólag szénából és jó minőségű, teljes értékű pelletált tápból álljon (pl.: Real Nature, Versele laga). Ivóvíz korlátlanul legyen a nyuszi előtt. Ha a bélsár nem rendeződik néhány napon belül, akkor feltétlenül vigyék orvoshoz az állatot. Szükséges lehet egy bélsárvizsgálat. Nagyon fontos a nyuszi ketrecének szokásosnál gyakoribb takarítása és a nyuszi végbéltájékának naponta történő tisztítása.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem